Social 13 Iulie 2007 12:02
Cei 400 de copiii din tabara de la Navodari, impreuna cu 30 de profesori care-i insotesc, au declansat aseara, in prezenta ministrului educatiei Cristian Adomnitei, un protest spontan, refuzand sa plece acasa asa cum a decis ministrul.

Elevii, printre care se afla si 20 de copii de gradinita, au inceput sa scandeze "Nu plecam acasa!"
Ministrul Adomnitei, de fata la declansarea protestului, a facut un apel la parintii prezenti in tabara sa-si ia copiii acasa.

El a spus ca autoritatile locale nu pot face nimic in acest caz, respectiv ca nu-i pot trimite acasa cu forta pe copii.

Adomnitei a adaugat ca va verifica daca profesorii insotitori ai grupurilor de copii sunt in concediu in aceasta perioada, iar daca nu sunt, vor fi sanctionati.

Responsabilii taberei au declarat ca au fost amenintati, in timpul vizitei ministrului Educatiei, ca vor fi dati afara, informeaza NewsIn.

Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, s-a deplasat ieri la tabara de la Navodari, unde a anuntat ca face demersurile necesare trimiterii acasa in bune conditii a copiilor.

Adomnitei, care a parasit sedinta de Guvern pentru a sosi la timp la Navodari, a declarat ca cei 400 de elevii nu mai pot ramane la Navodari, in conditiile in care inclusiv ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat suspendarea intregii activitati a taberei.

Adomnitei a spus ca isi asuma raspunderea pentru ca toti copiii sa fie evacuati, iar cadrele didactice risca sa fie trase la raspundere daca nu vor respecta decizia sa.

Peste 100 de copiii si profesori care erau cazati in tabara de la Navodari au prezentat, incepand de duminica, 8 iulie, simptomele unei toxiinfectii alimentare. Medicii au descoperit prezenta bacteriei salmonella si a unei infectii cu stafilococ la o parte din personalul cantinei din tabara, dar si la pacientii care au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase Constanta.

Situatia inregistrata in tabara este cercetata de mai multe institutii ale statului, printre care Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, Politia Constanta, Autoritatea pentru Sanatate Publica si Directia Sanitar-Veterinara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.