Social 12 Iulie 2007 23:15
Opt muzee din tara au colaborat cu Institutul Cultural Roman (ICR) si British American Tobacco Romania pentru organizarea, la Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), expozitiei "Culorile avangardei.
Arta in Romania 1910 - 1950", al carei vernisaj este programat pe data de 12 iulie (Sala Tronului a MNAR), in prezenta lui Horia-Roman Patapievici, presedintele ICR, a Roxanei Theodorescu, director general MNAR, a lui Erwin Kessler, coordonatorul proiectului "Culorile Avangardei" si a lui Adrian Popa, director corporate, Legal & Regulatory Affairs British American Tobacco Romania.

Cuprinzand peste 100 de lucrari, "Culorile avangardei" isi propune sa ilustreze contextul avangardei artistice din Romania, de la operele moderniste din jurul anului 1910, pana la montajele realist-socialiste ale deceniului sase. "Mai degraba decat sa se concentreze pe o abstragere si o extrapolare pedanta, purista a operelor de arta din mediul lor istoric - din ansamblul divers si bogat al artei din Romania in prima jumatate a secolului 20 - expozitia de fata survoleaza un fenomen cultural deosebit de dens si de complex, acela al coabitarii, tensiunii, discordiei si modelarii reciproce a modernismului, avangardismului si traditionalismului in perioada interbelica" (Erwin Kessler, critic de arta). Tablourile expuse le apartin maestrilor Pallady, Ressu, Eder, Ziffer, Michailescu, Maxy, Brauner, Iancu, Segal, Perahim, Tuculescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.