Reprezentantii Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Constanta (AJSP) spun ca au fost finalizate analizele la probele prelevate de la patru copiii care au fost tratati la cabinetul medical din tabara, iar analizele arata prezenta salmonellei.

Specialistii mai au si rezultatele analizelor a cinci dintre angajatii cantinei - bucatarese si ospatari. La patru dintre analize se arata prezenta salmonellei, iar la unul existenta unei infectii stafilococice.

Seful AJSP Constanta, dr. Marius Enescu a afirmat ca in trei dintre felurile de mancare apare aceeasi componenta, respectiv carnea de pui: in supa, tocanita si pilaf.

Citeste si:

Medicii Spitalului de Boli Infectioase din Constanta au descoperit, in cele mai multe dintre probele prelevate de la pacientii bolnavi din Tabara Navodari, o infectie dubla. Ei spun ca poate proveni de la alimente si de la lipsa de igiena a personalului.

Directorul Spitalul de Boli Infectioase Constanta, doctor Sorin Rugina a declarat, astazi, intr-o conferinta de presa ca au fost confirmate 25 de cazuri de salmonella, iar la unele cazuri mai apare un germen de infectie intenstinala. Alte 27 de probe sunt suspectate, dar medicii spun ca cel mai probabil vor confirma prezenta salmonellei.

In prezent, in Spitalul de Boli Infectioase sunt internati 27 de copii in tratament si sunt in stare buna si sapte adulti dintre care patru vor fi externati miercuri. Medicii explica prezenta salmonellei pe pui, iar pentru al doilea germen posibilitatea de contaminare a provenit, cel mai probabil de la persoanalul angajat al cantinei. Doctorul Sorin Rugina atrage atentia ca personalul trebuie verificat ca pot fi purtatori de germeni si nu pot reveni in colectivitate. Aceeasi situatie este si in cazul copiilor, care au parasit Spitalul de Boli Infectioase si trebuie tinuti sub observatie pentru ca exista posibilitatea sa fie purtatori ai bacteriei.