Social 11 Iulie 2007 23:58
Primele rezultate ale analizelor probelor recoltate de la bolnavii de toxiinfectie alimentara din Tabara Navodari au relevat ca boala a fost produsa de salmonella. Dr. Marius Enescu, directorul liberal al Autoritatii de Sanatate Publica din Constanta, a declarat ca rezultatele au relevat prezenta bacteriei salmonella tip B in coprocultura recoltata de la primii doi copii internati la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta. Pe cale de consecinta, Enescu impreuna cu ceilalti specialisti in domeniu au decis inchiderea pe termen nelimitat a taberei.

Potrivit directorului Enescu, alimentul incriminat este carnea de pui din care a fost gatita mancarea servita la masa de pranz si la cea de seara in ziua de 7 iunie.

Numarul pacientilor provenind din Tabara Navodari, care au fost internati cu toxiinfectie alimentara la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, ajunsese, ieri dimineata, la 88. Dr. Sorin Rugina, directorul unitatii spitalicesti, a declarat ca bolnavii din Tabara Navodari au continuat sa vina in tot cursul zilei de luni, astfel incat ieri, la ora 10.30, un numar de 88 de pacienti, majoritatea copii, erau spitalizati.

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, a trimis doi inspectori care sa ajute autoritatile locale constantene in ancheta privind cazurile de toxiinfectie alimentara din tabara de copii de la Navodari, dupa ce zeci de copii si adulti au fost internati in spital cu simptome ale bolii. Chiar si Departamentul de Control al Guvernului a inceput o actiune de control la tabara din Navodari, pentru a stabili cauzele imbolnavirii. seful DCG, secretarul de stat Emanoil Negut, a aratat ca exista posibilitatea ca unele dintre persoanele intoxicate sa se fi imbolnavit pentru ca au consumat diferite produse de la chioscurile aflate in afara complexului turistic.

Apoi, la spartul targului, s-a sesizat si ministrul educatiei, care si-a exprimat ingrijorarea cu privire la starea de sanatate a copiilor din tabara Lebada, apartinand SC SIND Romania SRL Bucuresti - Sucursala Navodari. Afectat din cale afara, de abia ieri, ministrul spunea ca este inadmisibil ca viata copiilor sa fie pusa in pericol din neglijenta sau nepasarea unor persoane fara simt de raspundere. "Asigurarea conditiilor de igiena alimentara si furnizarea de servicii turistice de calitate in taberele scolare, care revin administratorilor acestor unitati, este imperios necesara. Nu putem permite sa trimitem copiii in vacanta sanatosi si sa se intoarca acasa bolnavi".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.