Social 11 Iulie 2007 23:54
Aproximativ 7% dintre cadrele didactice sustin ca le-a fost oferita mita pe care au acceptat-o, iar 13% dintre studenti spun ca in facultate, cel putin odata, li s-au cerut bani, cadouri sau servicii, pe care au acceptat sa le dea, potrivit unui studiu al Fundatiei Soros. Studiul intitulat "Sistemul univeristar romanesc - Opiniile cadrelor didactice si ale studentilor" a fost realizat pe baza rapunsurilor date de peste o mie de cadre didactice si 1.100 studenti la intrebari legate de propria persoana, organizarea si functionarea sistemului univeristar, autonomia universitara, coruptia academica si procesul educational.

Astfel, potrivit studiului, 22% dintre studenti declara ca cineva de la facultate le-a cerut, cel putin intr-o situatie, cadouri, bani sau servicii, 13 la suta recunscand ca au dat curs acelei cereri cel putin odata. Aproximativ aceeasi pondere a cadrelor didactice, adica 23%, declara ca li s-au oferit bani, cadouri sau servicii de catre studenti, dintre acestia 7% recunoscand si faptul ca au acceptat-o (aproximativ 2% din totalul cadrelor didactice).

Cornelia Popescu


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.