Social 11 Iulie 2007 22:37
"Dan Ciachir trece prin Bucurestiul perioadei comuniste cu alura unui crai de Curtea Veche, demodat, poate excentric, traind aproape clandestin intr-o lume construita din cioburile fostei civilizatii interbelice.
El saluta cu entuziasm orice semn de liberalizare (anii '60 cu aparitia mandatarilor, reaparitia tigarilor si a bauturilor occidentale in restaurante, concertele efectuate la Bucuresti de nume de legenda ale show-biz-ului - Yves Montand, Gilbert Becaud, Cliff Richard - noul avant al literaturii, filmele de capa si spada turnate in Romaniade celebrul Jean Marais.)", scria Tudorel Urian in "Romania literara" la aparitia primei editii a lucrarii "Cand moare o epoca" a lui Dan Ciachir. Editura Timpul din Iasi publica acum cea de-a treia editie a volumului, revazuta si adaugita. O calatorie printr-o epoca muribunda, in care se amesteca amintiri despre o lume care se iteste controlat si sigur din ruinele alteia, care n-a apucat inca sa-si traiasca sfarsitul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.