Social 11 Iulie 2007 22:35
Editia a XII-a a Concursului-Festival International de Interpretare Pianiastica si Compozitie "Carl Filtsch" care a debutat luni la Sibiu isi propune sa promoveze orasul ca centru muzical european deschis afirmarii tinerilor pianisti si compozitori din intreaga lume si sa omagieze personalitatea lui Carl Filtsch, muzician transilvanean (1830-1845). Festivalul cuprinde un concert cu participarea Orchestrei Filarmonicii de Stat din Sibiu, patru recitaluri sustinute de muzicieni consacrati romani si straini, de laureati ai editiilor precedente si workshop-uri.
Tot luni, in Capitala Culturala Europeana, a inceput "Recolonizarea Sibiului prin arta", un program care se va desfasura la Cetatea Cisnadioara pana pe data de 27 iulie. Prima dintre manifestarile cuprinse in cadrul acestui proiect este "Painting and costume performing", o expozitie al carei vernisaj va avea loc pe 13 iulie. Un traseu initiatic pentru pelerini, un carnaval cu personaje fantastice, intreceri intre ingeri si demoni, un performing de costum si expozitie de arta cu trimiteri la zona medievala, toate fac parte din manifestarea la care vor participa studenti de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica si de la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, coordonati de Razvan Vasilescu si in regia si coregrafia lui Costin Anghel.

La vernisajul care va avea loc in seara de 13 iulie, incepand cu ora 22.00, publicul este invitat intr-un atelier in aer liber organizat de artistul plastic Vladimir Setran. Urmatoarele evenimente din cadrul programului sunt vernisajul ansamblului de instalatii "Semne-Absente-Interferente" (25 iulie) si actiunea multimedia Exodus (27 iulie), un exercitiu artistic de meditatie si rememorare a imaginii sasilor din Cisnadie, cu proiectii video asigurate de artistul Marcel Bunea, muzica in intrepretarea pianistului Mircea Tiberian si poezia lui Ioan Es. Pop si Ioan Muresan.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.