Social 10 Iulie 2007 11:36
Doi copii din tabara de la Navodari sunt infectati cu salmonela.

La o prima examinare, medicii au declarat ca doar doi copii din cei adusi la spitalul de boli infectioase din Constanta au fost infectati cu salmonela. De asemenea, numarul persoanelor internate a crescut cu inca 12 noaptea trecuta, medicii avand acum un numar de 71 de pacienti din cadrul taberei de la Navodari.

Conform informatiilor primite de la medicii spitalului din Constanta, nici una dintre persoanele internate nu se afla in stare grava, informeaza Antena 3.

Copii au inceput sa se simta rau dupa ce au mancat la cantina taberei. Acest local a fost inchis imediat ce a fost sesizata problema si va ramane inchis pana la finalizarea anchetei demarate de catre Directia Sanitara din Constanta.

Profesorii si insotitorii copiilor nu stiu ce sa creada mai ales ca pana duminica erau multumiti de mancarea servita. Conducerea taberei spune ca mancarea data copiilor respecta toate normele de igiena si ca boala micutilor ar avea cu totul alta cauza. Nicolae Rahau, administratorul taberei Navodari, spune ca daca era vorba de o toxiinfectie alimentara, atunci ar fi fost mai multi copii care sa aiba probleme.

Totusi medicii de la Spitalul de Boli infectioase nu sunt de acord cu aceasta ipoteza. Cauza exacta a imbolnavirilor va fi stabilita de inspectorii sanitari abia dupa ce va veni rezultatul probelor prelevate din mancarea consumata de copii si insotitorii lor.

In tabara se afla in prezent peste 1.000 de copii. O parte din cei internati duminica si luni ar trebui sa plece marti acasa, insa medicii nu cred ca ii vor putea externa la timp. Medicii i-au externat deocamdata, pe proprie raspundere sau a insotitorilor, pe 13 dintre cei internati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.