Social 10 Iulie 2007 01:27
Locutorii Capitalei se numara printre cei mai inimosi locuitori ai Romaniei, daca e sa judecam dupa numarul in continua crestere al celor care care detin un caine in apartament. Daca protestele vecinilor si certificatele de sanatate sunt obstacole minore in calea prieteniei cu patrupedele , lipsa locurilor special destinate animalelor, precum si interdictiile din ce in ce mai des intalnite de a-l plimba prin parc, le pun probleme serioase stapanilor.

Daca catelul dumneavoastra se regaseste printre rasele considerate periculoase sau agresive, conform ordonantei 55/2002 , legea nu va da voie sa il scoateti afara. Astfel, accesul cainilor din rasa Pitt Bull, Borebull si Bandog in locurile publice si in mijloacele de transport in comun, cu exceptia drumurilor si cailor de acces catre acestea, unde botnita si lesa este obligatorie, este strict interzis.

De asemenea, stationarea acestora in partile commune ale imobilelor este strict interzisa, deci, sa va fereasca sfantul sa va opriti la o conversatie in scara cu patrupedul de lesa, deoarece sunteti pasibili de amenda. Si, daca reusiti sa ajungeti pe trasee ocolitoare, cum cere legea, cu catelul in parc, va confruntati cu alta problema: spatiul special amenajat pentru caini de Primarie se intinde doar pe cativa meretiri patrati, insuficient pentru a incapea acolo toti cateii din cartier scosi de catre stapani la aceeasi ora cu dumneavoastra. Asta, in timp ce maidanezii zburda liberi pe unde vor ei dincolo de gard.

O problema si mai mare pentru stapanii cainilor �stigmatizati� de ordonanta alesilor nostrii, este mersul la veterinar pentru tratamente si autorizatii, in situatia in care nu aveti masina proprie. Daca nu il inregistrati in termen de max 60 de zile de cand intra in casa dvs, primiti amenda. Daca va urcati cu el in mijloacele de transport in comun pentru a merge sa il inregistrati, sau sa il vaccinati, iar riscati sa primiti amenda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.