Social 10 Iulie 2007 23:34
Au murit in aceeasi zi, in acelasi an: bardul englez avea 52 de ani, autorul lui "Don Quijote" – 68.
Amandoi au fost nefericiti, si-au parasit sotiile si, o coincidenta, pesemne, abia dupa aceea au ajuns la apogeul creatiei lor. si pentru ca perioada 1586-1592 sta sub semnul incertitudinii pentru biografii marelui Will - s-a spus ba ca, avand mare nevoie de bani, a predat la o scoala galeza, ba ca s-a alaturat unei trupe de teatru ambulant -, o mana de oameni de film spanioli, in frunte cu Ines Paris, regizor si scenarist principal, s-au gandit sa-i "imprieteneasca" pe cei doi titani ai literaturii universale.
Filmul, care va aparea pe ecrane anul acesta, se numeste "William si Miguel" si are un plot siropos, dar simpatic: cei doi se intalnesc la Madrid, unde Shakespeare lucra ca angajat al ambasadei britanice (ipoteza e vehiculata de istorici, deci punctul de plecare e real!), devin prieteni, dupa ce impart aceeasi femeie, si din acest moment scrisul lor se schimba fundamental.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.