Social 10 Iulie 2007 17:52
Copii din zece tari, cu varste intre 3 si 14 ani, participa la a treia editie a Festivalului International de Toaca, in orasul brasovean Victoria, astazi si maine, transmite corespondentul NewsIn.

Copiii vin din mai multe judete ale tarii, dar si din Spania, Italia, Serbia, Rusia, Ucraina, Suedia, Iordania, Palestina si Siria.

Festivalul International de Toaca "Cantecul care zideste"are loc astazi si maine, de la ora 10.00, la Biserica Sf. Constantin si Elena din Victoria.

Concursul, organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Protopopiatul Fagaras si Parohia ortodoxa din Victoria, a ajuns deja la cea de a treia editie.

Primul festival de acest gen, organizat de parintele Octavian Smadu, a avut loc in 2001, dar doar pentru concurenti din tara. Ulterior, in 2005, a fost organizat primul festival international pentru copiii din diaspora romanesca si nu numai, reluat in 2006.

Toaca, o placa de lemn sau de metal pe care se bate ritmic, cu ciocanele, pentru a anunta inceperea serviciului religios si principalele momente liturgice, la biserica sau la manastire, apare si in basmele populare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.