Social 10 Iulie 2007 15:44
Politia rutiera recomanda soferilor sa circule cu atentie pe autostrada. Conducatorii auto sunt obligati sa respecte normele privind circulatia pe drumurile publice.

Politistii recomanda soferilor sa nu circule cu mai mult de 130 de km/h, viteza maxima admisa pe autostrada si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.

Conducatorii auto trebuie sa pastreze in trafic o distanta suficient de mare fata de autovehiculul din fata. Astfel, in cazul in care acesta franeaza brusc, se poate evita o tamponare. Soferii care vor sa schimbe directia de mers, trebuie sa se asigure bine inainte de a face acest lucru. Este obligatoriu ca atunci cand sunt la volan, soferii sa nu aiba alte preocupari care le-ar putea distrage atentia.

Inainte de a pleca la drum, o conditie pe care trebuie sa o respecte orice sofer este aceea de a verifica starea tehnica a masinii. In plus, soferii trebuie sa poarte centura de siguranta si sa nu conduca daca sunt obositi.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.