Social 9 Iulie 2007 00:37
Parcul Circului si strandul Giulesti au fost modernizate la standarde europene, insa sunt amenintate de hoti.

Parcul Circului a devenit primul spatiu verde complet irigat din Capitala, iar strandul Giulesti va avea instalatie de recirculare a apei.

Impreuna, modernizarea celor doua „oaze” in Capitala aglomerata de betoane a costat Primaria Capitalei in jur de 1,5 milioane de euro in ultimii patru ani.

25% din aspersoare au fost deja furate

Municipalitatea a investit numai in Parcul Circului peste un milion de euro pentru modernizare. Pe cele 14 hectare, cat are spatiul verde, au fost reabilitate aleile, s-au plantat aproape 20.000 de rododendroni si platani si a fost refacut iluminatul plublic.

Insa noile echipamente au devenit prada pentru hoti, dupa cum arata autoritatile. „Trebuie sa va spunem ca avem totusi dificultati in a pastra aceste irigatii: 25% din aspersoare au fost deja furate. Noi le inlocuim de-a lungul timpului, dar avem iar probleme de genul acesta”, a declarat Virgil Carstea, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement a municipiului Bucuresti.

Urmatoarele spatii incluse pana la sfarsitul acestui an in programul de montare a unor sisteme de irigare sunt Parcul Unirii si Parcul Crangasi, precum si spatiile verzi din strandul Crangasi si strandul Berceni.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.