Social 9 Iulie 2007 00:33
Ultima varianta discutata de specialistii Ministerului Economiei si Finantelor: reducerea CAS cu 1,5 puncte pentru salariati si cu 4,5 puncte pentru angajatori.

Taxele pe munca, contributiile de asigurari sociale, vor fi reduse in 2008 cu 6%. Din aceasta reducere, angajatul va beneficia de o scadere de 1,5 puncte procentuale.

Asta inseamna ca in buzunarul salariatului vor ajunge mai multi bani. Cel mai castigat va fi angajatorul, care va plati in bugetul asigurarilor sociale cu 4,5 puncte procentuale mai putini bani decat o face in acest moment, potrivit ultimei variante de reducere a CAS elaborata de specialistii Ministerului Economiei si Finantelor. De altfel, autoritatile sustin ca reducerera CAS ii va motiva pe angajatori sa mai pluseze la salarii.

„Reducerea CAS este preconizata sa aiba loc in trei etape: trei puncte procentuale de la 1 ianuarie 2008, 1,5 puncte de la 1 iulie si 1,5 puncte de la 1 decembrie”, ne-au declarat surse din cadrul Ministerului de Finante.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.