Social 7 Iulie 2007 23:54
Europenii vor fi ajutati la shopping de indicii mai clare asupra marimilor la imbracaminte.

100 BG, adica circumferinta bustului, talia si marimea soldurilor. Uniunea Europeana vrea sa schimbe codurile care indica masura hainelor, din doua motive: producatorii de imbracaminte lucreaza dupa tipare vechi de 50 de ani, care nu se mai potrivesc cu marimile actuale ale europenilor, si apoi standardele diferite din fiecare tara creeaza confuzie, iar UE doreste aceleasi etichete pentru toata regiunea.

Propunerea face parte dintr-un program de impunere a unor metode de masurare standard pentru etichetarea produselor in tarile europene, informeaza editia electronica a cotidianului britanic “The Telegraph”, citat de MEDIAFAX. Noul proiect presupune folosirea unor pictograme ale corpului barbatesc si cel femeiesc, unde bustul, talia si soldurile sint punctate cu sageti, pe care sint scrise masurile in centimetri.

Fabricile de confectii, care lucreaza dupa tipare vechi de citeva zeci de ani, ar ajunge si ele la un numitor comu. De exemplu, englezoaicele de azi sint cu 2,54 de centimetri mai inalte decit strabunicile lor, talia le-a crescut cu 16,5 centimetri, bustul cu alti 2,54 centimetri.

Si Franta s-a confruntat cu astfel de schimbari, iar o ancheta nationala din 2003 a remediat situatia. Cercetatorii au constatat astfel ca dimensiunile corporale au crescut, iar producatorii au rearanjat masurile de croitorie: in prezent, un 36 nou este mai mare decit un 36 vechi cu un centimetru.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.