Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu a mai prelugit contractul de furnizare si distribuire de carduri europene de asigurari de sanatate, care a fost incheiat de fosta conducere a institutiei pentru o perioada de sase luni si care a explirat in data de 30 iunie.

Ca urmare, de la inceputul lunii iulie, romanii vor primi in locul cardului de plastic un document de hartie care il inlocuieste, numit certificat european de sanatate. Aceste documente au mai fost folosite si la inceputul anului, drept o masura provizorie, care sa permita romanilor ce trebuiau sa paraseasca tara in primele saptamani ale anului, sa beneficieze de statutul de asigurat european, pana la producerea si distribuirea primelor carduri.

"De cateva zile, cardul european se elibereaza exclusiv ca document pe suport de hartie, este vorba de certificatul provizoriu pe care asiguratii il primeau si inainte de a intra in posesia cardurilor, deoarece contractul incheiat cu furnizorul si distribuitorul cardurilor la domiciliu nu s-a mai prelungit", a declarat astazi, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti, Cristina Calinoiu.
Calinoiu a adaugat ca aceste certificate sunt gratuite, au o valabilitate sase luni si vor tine locul cardului de sanatate pana in momentul in care Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va prelungi contractul deja existent sau va organiza o alta selectie de oferte.