Social 7 Iulie 2007 11:01
Un agent de politie din Toronto, de origine romana, a fost arestat impreuna cu alte 12 persoane pentru trafic de droguri. Banda de traficanti in care era implicat si romanul opera la nivel international, avand legaturi atat in Romania, Ungaria cat si in Algeria, potrivit editiei „The Toronto Star” de astazi.

Agentul de politie banuit ca ar fi sprijinit banda de traficanti de droguri se numeste Constantin Ioan-Florin Floria, are 34 de ani si lucreaza de opt ani in serviciul politiei rutiere din Toronto. El a fost eliberat pe cautiune ieri si desi a fost suspendat din politie, continua sa primeasca salariu, informeaza NewsIn.

Captura a insumat aproximativ 500 de kilograme de marijuana cu o valoare pe piata de trei milioane de dolari canadieni plus o cantitate de cocaina in valoare de 30.000 de dolari. Politia a mai confiscat 487.000 de dolari canadieni si 41.000 de dolari americani. Operatiunea a permis de asemenea si descoperirea a trei arme si a doua vehicule furate.

Drogurile erau ascunse in camioane, masini si trenuri. Politia considera ca operatiunea - realizata in colaborare cu autoritatile americane - a dat o lovitura semnificativa traficului cu droguri din Europa de Est si este de asteptat sa urmeze si alte arestari.

Floria a fost pus sub acuzare pentru incalcarea statutului de functionar public, obstructionarea justitiei, complicitate dupa rapire si obstructionarea anchetei. Politia il suspecteaza ca a facut verificari in baza de date folosind numerele de insigna ale altor ofiteri de politie, pentru a evita sa fie depistat.

Potrivit politiei, el le spunea traficantilor cum sa evite sa fie descoperiti de politie in timpul operatiunilor, a ascuns unele informatii si a obstructionat ancheta in cazul unei rapiri.

Seful politiei din Toronto, Bill Blair, a declarat intr-o conferinta de presa ca, desi arestarea politistului reprezinta un motiv de profunda ingrijorare, nu inseamna ca serviciile pe care le conduce se confrunta cu un fenomen in masa de infiltrare din partea membrilor crimei organizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.