Social 6 Iulie 2007 23:34
Procentul celor care traiesc cu mai putin de trei dolari pe zi a scazut de la 36 la 13%.
Saracia absoluta in Romania a scazut de trei ori din 2000 pina in 2006, iar numarul estimat al persoanelor sarace a scazut sub trei milioane de locuitori, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale (BM). „Monitorizarea Saraciei in Romania“ arata ca proportia romanilor care traiesc cu mai putin de trei dolari pe zi a scazut de la aproape 36%, cit era in 2000, la aproximativ 13%, in 2006.

Pe de alta parte, saracia relativa a crescut usor, de la 17 la 19%. Saracia relativa se calculeaza in functie de venitul mediu pe economie, astfel ca pragul variaza de la o tara la alta si de la un an la altul. In Europa, minimumul se inregistreaza in Suedia - 9%, si maximumul in Polonia - 21%. In Romania, nivelul saraciei absolute a scazut sub cel al saraciei relative abia in 2004. Pina atunci, ne-am aflat in situatia in care indivizi care nu aveau suficiente mijloace de subzistenta nu puteau fi considerati saraci, pentru ca existau altii mult mai saraci decit ei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.