Social 6 Iulie 2007 22:49
In numarul de ieri al cotidianului Cronica Romana a aparut un interviu al regizorului Cornel Gheorghita, interviu in care domnul cvasi-necunoscut ne 'ameninta' cu un film de lung metraj, dupa ce ne spune ca in cinematografia romaneasca, timp de 15 ani, au existat niste 'accidente'.
Nu putem admite ca regizorii enumerati au fost accidente. Vrem sa-i amintim domnului in cauza ca regizori ca Ion Popescu Gopo, Dan Pita, Iulian Mihu, Lucian Pintilie, Liviu Ciulei, Sergiu Nicolaescu, Andrei Blaier nu au fost accidente, ci binefaceri si ca, daca la Toulouse nu s-a auzit de aceste nume mari de romani, noi aici, in Romania, ne-am hranit cu filmele acestor artisti. A existat in perioada de dinainte de Revolutia din '89 o pleiada de regizori care au avut ceva de spus in cinematografia romaneasca, in timp ce domnul Gheorghita nu se poate lauda nici macar cu o cariera de regizor de film de fictiune.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.