Social 6 Iulie 2007 14:36
Programul de evaluare a sanatatii populatiei, realizat de catre Ministerul Sanatatii se complica.

Astfel, in prima etapa, fiecare roman va primi acasa o scrisoare ce va contine talonul de analize, cu care se va prezenta la medicul de familie. Bolile care ar putea fi descoperite in urma analizelor merg de la anemii, pana la afectiuni ale ficatului.

Setul cuprinde 9 analize de baza, printre care sumar de urina si colesterol. In urma rezultatelor de laborator, medicii vor putea sa spuna daca pacientii sufera de anemii, insuficienta renala cronica, diabet, dislipidemii, adica tulburari ale metabolismului, sau boli hepatice cronice.

Pasii pe care vor trebui sa-i faca un pacient sunt multi si complicati.

In primul rand, pacientul va trebui sa mearga la medic ca sa se programeze dupa ce primeste acasa scrisoarea cu talonul de analize. La a doua vizita, va completa un chestionar privind stilul de viata, dupa care, cu biletul de trimitere va merge la laboratorul de analize.

Daca exista semne ca un pacient sufera de alte afectiuni, iar prin rezultatele analizelor nu s-a pus un diagnostic clar, medicul de familie scrie o alta trimitere, de data acesta pentru un medic specialist, care sa continue investigatiile. Acest ultim pas nu este cuprins in programul de evaluare a starii de sanatate, astfel ca trimiterea este valabila doar pentru pacientii care au asigurare.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.