Social 5 Iulie 2007 01:02
Daca ai drum spre Jurilovca/Gura Portitei sau daca te indrepti spre Delta, fa un ocol de cativa kilometri pentru a admira o fortificatie impresionanta.

Undeva, pe un deal stancos aflat pe inaltimile ce domina orasul Babadag, se gasesc ruinele unei cetati genoveze ce strajuia odata tarmurile Marii Negre. Enisala este situata la o aruncatura de bat de localitatea cu acelasi nume, pe marginea Lacului Razim.

Izvoarele istorice arata ca fortificatia de la Enisala a fost construita de genovezi, la sfarsitul secolului al XIII-lea. Dupa o scurta perioada in care a fost detinuta de Mircea cel Batran, a intrat sub stapanirea otomanilor.

Cu masina, pe drumuri de tara

Drumul judetean dintre Babadag si Jurilovca, numai bun pentru o escapada relaxanta la volan, serpuieste lin prin paduri de tei si plantatii de vita-de-vie.

In Enisala, asezare tipic dobrogeana de pe malul lacurilor, fa un popas la muzeul inchinat traditiilor locale. Vei putea descoperi o gospodarie taraneasca impecabil conservata, cu lotci autentice si case pitoresti acoperite cu stuf.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.