Social 5 Iulie 2007 23:10
In ciuda caniculei, sala Ateneului a fost arhiplina la ultimele concerte din stagiune, programul propus si interpretii atragand melomani si specialisti deopotriva.
Pentru ca Orchestra de camera a Filarmonicii a oferit integrala concertelor brandenburgice de Bach, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal , beneficiind (si) de evolutia unor solisti binecunoscuti - membri ai orchestrei -, care au conferit un plus de spectaculozitate partiturilor rezolvate alert, cu acuratete.

Si fara voie mi-am amintit ca, in urma cu cativa ani, pe aceeasi scena, in Festivalul "Enescu'', un redutabil ansamblu occidental a abordat aceleasi opusuri, dar euforia excesiva a instrumentistilor a determinat o "experienta" stranie care a culminat ilar cu solo-ul de trompeta ratat intr-o maniera penibila si... incredibila; un motiv in plus sa o apreciez acum pe tanara Laura Vukobratovic, o adevarata revelatie (trecand peste micile stangacii), ceea ce, de altfel, a determinat si bisarea acelei ultime secvente. Succes cu atat mai demn de subliniat cu cat in sala se aflau multi tineri, in parte invitati ai firmei care a sponsorizat concertul-eveniment, continuand astfel proiectul amplu si generos care, trebuie sa recunoastem, este notabil intr-o vreme in care magnatii prefera sa se implice in moda, sport sau muzici comerciale, firmele de anvergura stiind insa ca implicarea in cultura de reala calitate este benefica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.