Social 4 Iulie 2007 23:48
Cinamatografia romaneasca isi continua parcursul de succes la festivalele de profil.

Filmul 'Lampa cu caciula', regizat de Radu Jude, una dintre cele mai premiate productii romanesti recente, a primit trofeul pentru scurtmetraj la Festivalul de Film de la Los Angeles.

Pelicula lui Radu Jude are in palmares si Marele Premiu la festivalul de la Bilbao, un premiu la Sundance, Trofeul DaKINO, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj, obtinut la Festivalul Filmului Est-European de la Cottbus, sau Marele Premiu pentru scurtmetraj, la Festivalul de la Montpellier. Cel mai recent premiu al peliculei este cel primit la mijlocul lunii iunie la Huesca International Film Festival, unde a fost laureat cu Danzante Priz, in valoare de 9.000 de euro.

'Lampa cu caciula', cu Gabriel Spahiu si Marian Bratu, este un film despre relatia tata-fiu, cand cei doi se trezesc intr-o dimineata si pleca la 'oras' sa repare televizorul.

Premiul publicului de la Los Angeles a fost acordat filmului 'Owl and the Sparrow', regizat de Stephane Gauger, care a scris si scenariul despre o fata de 10 ani care-si paraseste locul de munca dintr-o fabrica pentru a fugi in Saigon.

Premiul pentru documentar a fost acordat lui Greg Whitely care a scris scenariul, a regizat si produs pelicula 'Resolved'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.