Social 4 Iulie 2007 23:29
Un super periplu al celor mai indragiti artisti se anunta in aceasta vara.

Aproximativ 150 de recitaluri vor fi prezentate pe diverse scene ale lumii, in seria de concerte Live Earth.

Artisti precum Madonna, Red Hot Chilli Peppers, Bon Jovi sau Black Eyed Peas, vor canta de sambata aceasta in diverse orase ale lumii, informeaza NewsIn.

Potrivit Reuters, evenimentul este organizat direct de catre Kevin Wall si Harvey Goldsmith, cei care au produs si concertul Live 8 din 2005, impotriva saraciei. Organizatorii spera sa aiba un public de doua miliarde de oameni, la concerte sau in fata televizoarelor, in mai mult de 120 de tari din intreaga lume, informeaza NewsIn.

Tot din cadrul programului Live Earth face parte si evenimentul " O campanie pentru o lume mai curata" ce va avea loc pe 7 si 8 iulie, de la Romexpo. Fun Time Production, detinatorul licentei de transmisie Live Earth pentru Romania, organizeaza la Bucuresti acest spectacol muzical pentru a se alatura campaniei de lupta impotriva incalzirii globale.

Show-ul va incepe pe 7 iulie, la ora 10.00 si va tine 24 de ore, timp in care pe mai multe ecrane gigantice (80 metri patrati), amplasate in parcarea C de la Romexpo, se vor difuza concertele Live Earth din lume, iar trupele romanesti Phoenix, Iris, Holograf, Directia 5, Compact sau Voltaj vor sustine recitaluri.
Pe 8 iulie, la ora 20.00, Robert Plant, fosta voce a formatiei Led Zeppelin, va concerta cu noua sa trupa, Strange Sensation.Biletele costa 75 si 150 de lei, potrivit site-ului bileteonline.ro.

Cu toate acestea, principalele concerte vor avea loc la New York, Londra, Sydney, Tokyo, Shanghai, Rio de Janeiro, Johannesburg si Hamburg, iar trupa Nanatak va sustine un recital transmis in direct din Antarctica.

Evenimentul va fi transmis in direct de mai multe televiziuni de marca din lume, de la NBC in America, BBC in Marea Britanie, la NHK in Japonia sau Pro7 in Germania. Spre deosebire de aceste tari, unde interesul pentru eveniment a fost foarte ridicat, in China si Turcia acesta a fost foarte scazut si nu se vor organiza evenimente, fie din lipsa sprijinului din partea guvernului, fie din lipsa sponsorilor.

La concertul de la Londra, care va avea loc pe Wembley, se asteapta peste 150.000 de spectatori, iar un bilet costa 110 dolari. Madonna, Red Hot Chili Peppers, James Blunt, Foo Fighters si Snow Patrol sunt printre artistii care vor urca pe scena.

In Germania, concertul de la Hamburg va fi transmis live si va fi precedat de premiera pe un post de televiziune german a documentarului lui Gore "Un adevar incomod", castigator al unui premiu Oscar anul acesta.

Producatorii documentarului au declarat luni ca vor face o noua pelicula, inspirata de evenimentul Live Earth, care va include imagini din concerte, dar se va axa pe povestile mai multor oameni din intreaga lume care muncesc pentru combaterea efectelor schimbarilor globale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.