Social 4 Iulie 2007 13:46
ANM avertizeaza ca incepand de astazi , de la orele 15.00 si maine , orele 21.00 sunt posibile vijelii insotite de grindina si descarcari electrice

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis astazi o atentionare meteo cod galben, conform careia, in a doua parte a zilei de miercuri, 4 iulie, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat, pe tot teritoriul tarii, incepand cu zona de vest.

Fenomenele vizate sunt intensificari ale vantului, cu aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice si, izolat, ploi cu caracter torential si grindina. Acestea se vor manifesta cu precadere in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Oltenia si nordul si centrul Moldovei, miercuri dupa-amiaza si in noaptea de miercuri spre joi, si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, in cursul zilei de joi.

Conform atentionarii, pe arii restranse, cantitatile de apa vor depasi 25-30 de litri pe metru patrat, informeaza NewsIn.

De asemenea, ANM precizeaza ca, miercuri, vremea va fi calduroasa in toata tara, caniculara local in Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei, unde temperatura aerului va urca pana la 36-37 de grade Celsius.

Atentionarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zone respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.