Social 2 Iulie 2007 23:33
Atelierul-pilot din cadrul proiectului 'Academie de teatru itineranta cu Andrei Serban' se desfasoara la Plopi, judetul Cluj, de astazi si pana in data de 9 iulie.

Proiectul reuneste tineri actori care vor lucra, sub forma unui laborator de teatru, sub indrumarea regizorului Andrei Serban, in cadrul unor sesiuni anuale organizate in locuri diferite din tara si strainatate. Actorii participanti provin de la teatre din Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timisoara, Targu Mures si Targoviste. Scopul acestei academii itinerante consta in stimularea experimentului si a cercetarii artistice, precum si conectarea la tipuri diferite de contexte artistice si de culturi teatrale.

Regizorul Andrei Serban se afla de cateva luni in Romania si regizeaza spectacolele 'Don Juan in Soho' de Patrick Marber (coproductie a Teatrului National din Cluj si a Teatrului 'Radu Stanca' din Sibiu) si 'Rock'n Roll' de Tom Stoppard (Teatrul National din Cluj). Pe parcursul lunii iunie a lucrat, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, la spectacolul 'Unchiul Vanea' de Cehov, care va avea premiera la 25 august. Este pentru prima data cand Andrei Serban lucreaza un spectacol in limba maghiara. A avut tangenta cu actori care vorbesc aceasta limba doar in cadrul unui work-shop pe care l-a sustinut in Ungaria.'Unchiul Vanea' va fi cel de-al cincilea spectacol al lui Andrei Serban, adus la rampa pe scene romanesti in ultimii 15 ani.

Anul trecut, el a montat, la Sibiu, 'Pescarusul' de Cehov si, la Nationalul din Cluj, 'Purificare' de Sarah Kane. Andrei Serban este seful Departamentului de Actorie de la Columbia University (SUA). El are in palmaresul sau bogat spectacole realizate pe piesele lui Cehov: 'Unchiul Vanea' (1979), 'Pescarusul' (1981, 2006), 'Trei surori' (1983), 'Livada cu visini' (1992).


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.