Social 2 Iulie 2007 23:24
Oamenii de stiinta vor sa duca sporturile extreme in afara atmosferei.

Saltul cu parasuta de pe o racheta, de la 36.000 de metri inaltime, este cea mai recenta idee de sport extrem. Ea are toate sansele de a fi pusa in practica, si asta chiar in urmatorii doi ani, asigura activistul spatial Rick Tumlison, citat de revista PopSci.com.

Tumlison, „un vizionar al cosmosului“, dupa cum il numesc ziarele americane, este fondatorul Fundatiei Frontiera Spatiala, detine compania Orbital Outfitters (Costumierii Orbitali) si si-a facut un nume prin proiectele sale extraplanetare. „Scufundarea spatiala“ este o preocupare mai veche la care construieste deja de citiva ani, cu ajutorul unei echipe de astronauti si oameni de stiinta. Pina acum insa nu a vrut sa dea detalii in media, dar zvonurile stirnite in jurul proiectului l-au determinat sa il prezinte oficial la Conferinta Internationala de Dezvoltare Spatiala, care a avut loc luna trecuta in Dallas.

Printre membrii echipei, Tumlison i-a numit pe fostul membru NASA Jon Clark, a carui sotie a murit, in 2003, in accidentul navetei Columbia, si pe consultantul politic spatial Jim Muncy. Acestia au povestit ca proiectul exista si in planurile NASA, de citiva ani, cercetatorii institutiei gindindu-se la acest sistem pentru salvarea astronautilor in situatiile de urgenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.