Social 30 Iunie 2007 01:27
Peliculele lui Mungiu si Nemescu, castigatoare la Cannes, sunt printre cele mai asteptate titluri
Marile festivaluri de film nu mai pot ignora productiile romanesti care au generat valuri de entuziasm in critica mondiala de specialitate. Anul acesta, Festivalul International de Film de la Karlovy Vary din Cehia se va putea lauda cu o oferta cinematografica din care nu lipsesc cele mai interesante filme romanesti ale momentului: „4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si „California Dreamin` (nesfarsit)".

A 42-a editie a Festivalului de la Karlovy Vary a inceput ieri si se va desfasura pana pe 7 iulie. 220 de lungmetraje si 40 de scurtmetraje au fost programate sa ruleze in cinematografe. Filmul lui Cristian Mungiu, "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", care a castigat Palme d'Or la editia de anul acesta a Festivalului de la Cannes, va fi prezentat in sectiunea Open Eyes, urmand sa ruleze astazi si maine. "California Dreamin' (nesfarsit)" al regretatului regizor Cristian Nemescu a fost inclus in competitia East of the West, deschisa productiilor din Europa Centrala si de Est. Filmul romanesc, care a obtinut pe Croazeta marele premiu Un Certain Regard, concureaza alaturi de alte 14 titluri in aceasta competitie organizata pentru al treilea an consecutiv. Tot in aceasta sectiune vor mai fi proiectate "Facing Up", un film polonez despre gastile de strada, sau "Stop Revolution", o pelicula ucraineana despre explozia de la centrala nucleara de la Cernobil. Filmul romanesc va rula in Cehia pe 2 si pe 3 iulie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.