Social 30 Iunie 2007 01:23
Peliculele lui Mungiu, Nemescu si Muntean au cele mai mari sanse.

In 80 de ani de istorie a Oscarurilor, Romania nu s-a regasit niciodata pe lista nominalizatilor la categoria „Cel mai bun film strain”, desi propuneri s-au tot trimis.

Dupa ce a captat atentia lumii cu Palme d'Or-ul la Cannes - mai ravnit adesea decat Oscarul - cinemaul romanesc ar avea sanse si la trofeul american.

Anul acesta noua pelicule care au avut premiera in tara intre 1 octombrie 2006 si 30 septembrie 2007 intra automat in atentia unui juriu care va desemna un singur film din partea Romaniei, pana pe 1 octombrie. Juriul e format din 5-7 membri propusi de asociatiile din breasla si reuniti de Centrul National al Cinematografiei (CNC), care aleg prin vot secret.

Odata ajunsa pe masa Academiei Americane de Film, pelicula intra in concurenta cu alte 94 din tot atatea tari. Doar cinci filme vor fi nominalizate in final, iar castigatorul va fi anuntat pe 24 februarie 2008. Juriul de anul acesta inca n-a fost intocmit.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.