Social 30 Iunie 2007 01:12
Teatrul National 'Vasile Alecsandri' din Iasi incheie stagiunea cu doua spectacole in premiera 'Auditia', regia lui Claudiu Goga si 'With a little help from my friends', regia Radu Apostol.
'Auditia', care va fi prezentata in premiera asta-seara, este un spectacol pe un text contemporan ce abordeaza o tema extrem de actuala - tentatia muncii in strainatate, cautarea stabilitatii si transformarile ce decurg din caderea regimului totalitar, toate abordate cu un umor al disperarii, foarte rusesc. Alexandr Galin este considerat unul din liderii noului val al dramaturgilor rusi, a carui opera se concentreaza pe individ. Decorul este realizat de Stefan Caragiu, iar costumele de Axenti Marfa. Rolurile sunt interpretate de Doina Deleanu, Pusa Darie, Anne Marie Chertic, Tatiana Ionesi, Teodor Corban, Radu Ghilas, Doru Aftanasiu, Constantin Puscasu, s.a.

'With a little help from my friends', realizat pe un text premiat la 'dramAcum', a avut zilele trecute premiera si este un spectacol despre tinerii generatiei postdecembriste intr-o deriva a sentimentelor, emotiilor, slabiciunilor si puterii lor de a-si asuma prezentul. Spectacolul reuneste un actor - Cosmin Maxim - si cativa studenti de la Actorie - Cosmin Panaite, Willy Vlad Volf, Andreea Boboc, Olimpia Melinte si Corneliu Laur. Muzica live, aranjamentul muzical si versurile apartin lui Bobo de la 'Fara Zahar', iar scenografia este semnata de Alina Herescu. Jucat de tineri, spectacolul este, totusi, interzis persoanelor sub 15 ani. Premiera a avut loc la sala 'Uzina cu teatru', intr-un spatiu mai putin conventional amenajat in sediul vechii uzine electrice care adaposteste astazi atelierele teatrului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.