Social 29 Iunie 2007 01:16
Fundatia Culturala Paradigma a acordat Premiul literar Euridice, pentru 2007, dramaturgului Dumitru Crudu si poetului V. Leac, ceremonia de decernare fiind organizata la Muzeul Literaturii Romane.

Scriitorul a primit premiul pentru volumul de teatru 'Steaua fara... Mihail Sebastian', iar V. Leac pentru volumul de poezie 'Dictionar de vise'.

Juriul editiei 2007 a facut urmatoarele nominalizari pentru premii: Constantin Acozmei 'Jucaria mortului'; Dumitru Crudu 'Steaua fara... Mihail Sebastian', Rita Chirian 'Sevraj', Marius Tanus 'Strumfii afara din fabrica', Robert Mandroiu 'Efectul de pelicula', Lavinia Braniste 'Povesti cu mine', V. Leac 'Dictionar de vise', Marius Parlogea 'Primul meu volum de poezie', Cosmin Perta 'Santinela de lut' si Radu Vancu ' 'Biographia litteraria'.

Premiul literar Euridice este primul de acest fel din Romania care se acorda exclusiv 'douamiistilor', pentru a-i omologa pe cei mai tineri autori care, 'dintr-o atitudine inertiala a juriilor Uniunii Scriitorilor, sunt lasati programatic in afara recunoasterii oficiale'.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.