Social 29 Iunie 2007 01:07
Guvernul a decis sa taxeze cu 9,5% tot venitul salarial, adica si primele, stimulentele sau sporurile

Statul LE va cere salariatilor plata contributiilor sociale nu numai pentru salariul de baza, ci pentru tot venitul salarial brut, incepind cu 1 ianuarie 2008. Astfel, vor fi impozitate cu 9,5% si primele, stimulentele, sporurile, orele suplimentare sau veniturile obtinute de angajat din profitul net al companiei la care lucreaza, potrivit noii Legi a pensiilor, votata joi de Camera Deputatilor.

„Acesta a fost un amendament propus de Guvern si noi l-am preluat. Urmeaza normele metodologice care vor spune clar ce inseamna venituri brute, dar impozitul se va aplica doar asupra veniturilor obtinute pe baza unui contract de munca”, ne-a declarat initiatorul legii, deputatul PSD Ioan Cindrea. El a infirmat supozitia ca vor fi impozitate suplimentar veniturile obtinute din drepturi de autor, din agricultura sau din prestari de servicii.

In plus, noul act normativ elimina si plafonul de cinci salarii medii brute ca baza de colectare a contributiilor angajatorilor la bugetul de pensii. Potrivit vechilor reglementari, in cazul in care salariul depasea valoarea a cinci salarii medii brute la nivel national, contributia se aplica numai asupra acestei valori. De acum incolo, se va aplica asupra intregului salariu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.