Social 29 Iunie 2007 23:35
Schimbarile climaterice din Europa vor conduce la o reducere drastica a vanzarilor de autoturisme fara aer conditionat.

Renunatarea la aceasta dotare care nu mai este de multa vreme un lux s-a facut pentru a putea scoate modele la un pret pe care sa si-l poata permite un numar cat mai mare de romani
in general masinile care se vand cu preturi de peste 10.000 euro include aerul conditionat manual in dotarea de baza. Exceptii exista insa. Nu trebuie sa fiti surprinsi daca intentionati sa va cumparati o masina de peste 12.000 euro si descoperiti ca nu detine astfel de dotari. Bineinteles exista metoda salvatoare: acelasi model cu o varianta mai scumpa. Varianta mai scumpa nu reprezinta tot timpul un incovenient, in sensul ca diferenta de pret nu este prea mare. Exista insa si situatii in care trebuie sa platesti cu peste 1.000 euro mai mult pentru a ajunge la varianta cu aer conditionat. Bineinteles oferta cuprinde si alte dotari suplimentare: boxe audio, patru tetiere, geamuri actionate electric, inca un airbag, inchidere cu telecomanda, suport pentru cafea... dupa caz.

Pentru a va ajuta sa va gasiti o masina ieftina (maxim 10.000 de euro) care sa detina evident "pretiosul element" am cutreierat site-urile catorva companii si am gasit opt modele.

Pornire de la Craiova

Astfel, cel mai ieftin autoturism care detine aer conditionat este Matiz-ul celor de la Daewoo. Fara sa fie prima varinata a modelului, cea care detine aceasta dotare costa 5.900 euro, cea mai ieftina costand 5.350 euro. A doua masina in top este Spark de la Chevrolet. Varianta acestui model care detine aer conditionat costa aproape 7.700 euro, prima costand 6.830 euro. Loganul Laureate al Dacia detine aer conditionat si costa 7.900 euro. Puteti sa-l achizitionati si cu 1.500 euro mai putin, evident, fara acest fel de dotare. Modelul Cielo al celor de la Daewoo costa circa 8.000 euro cu aer conditionat si aproximativ 7.500 fara. Modelul Panda Sorriso al companiei italiene Fiat costa in prima faza 6.830 euro, dar daca vreti sa circulati vara cu gemurile inchise si capul inauntru va trebui sa platiti aproape 9.000 euro. si Citroen C1 reprezinta o varianta care are nu depaseste 10.000 euro.

Initial acest model fara aer conditionat costa aproximativ 8.500 euro, daca doriti si comfortul unui astfel de aparat, atat de necesar vara, va trebui sa scoateti din buzunar vreo 700 euro in plus. Pentru ca pana la sfarsitul acestei luni modelul Nubira II de la Daewoo se afla intr-o promotie am descoperit ca automobilul poate fi achizitionat cu aproape 9.800 euro cu aer conditionat. Modelul este disponibil in sase variante toate avand aerul conditionat in dotarea standard. Ultima din topul 8 este Toyota Aygo. Modelul poate fi achizitionat cu circa 9.900 euro cu aer conditionat si cu 8.600 euro fara.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.