Social 28 Iunie 2007 01:12
La cea de-a 31-a intalnire a Comitetului Patrimoniului Mondial se discuta si inscrierea centrului istoric al Sibiului pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Pentru reuniunea de la Christchurch, Noua Zeelanda, Consiliul International al Monumentelor si Siturilor (ICOMOS) a intocmit un raport negativ pentru obiectivul romånesc. ICOMOS este organizatia care face recomandari referitoare la inscrierea siturilor culturale pe Lista UNESCO, dar decizia este luata de Comitetul Patrimoniului Mondial, care reuneste reprezentanti a 21 de tari. Reprezentanti ai ICOMOS au fost in nenumarate randuri la Sibiu, pentru a evalua centrul vechi al orasului. „Pe scurt, in raport se sustine ca (centrul istoric al Sibiului - n.r.) nu are o valoare culturala exceptionala. Rolul meu aici este sa lupt impotriva acestui raport, sa evit respingerea sau sa determin amanarea unei decizii, macar pentru un an de zile“, a spus Virgil Nitulescu, secretarul general al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), care se afla in Noua Zeelanda. Regulamentul spune ca daca un sit este respins nu mai poate fi propus spre inscriere niciodata.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.