Un om a murit la Drobeta Turnu Severin, altul a fost grav ranit in Capitala iar alte 11 persoane au au necesitat ingrijiri medicale, informează Realitatea TV si Newsin.

Situatia cea mai grava pare a se inregistra in judetul Mehedinti, unde 11 persoane ranite au fost aduse la spitalul din Drobeta Turnu Severin. Medicii de la spital au declarat ca nu au mai putut face nimic pentru a salva viata unui barbat de 49 de ani, peste care a cazut un copac. Tot la Drobeta Turnu Severin peste 10 acoperisuri au fost smulse de vijelie, iar in comuna Malovat furtuna a fost insotita de grindina.

In Bucuresti, un barbat a fost ranit grav pe bulevardul Aerogarii dupa ce un copac a cazut peste el. In sectorul 1, pe strada Eugen Lovinescu, o bucata de tabla a zburat de pe acoperisul unui garaj si a rănit usor o tanara.

De asemenea, vantul puternic a pus la pamant mai multi copaci si a luat pe sus acoperisurile mai multor cladiri din Targu Jiu, judetul Gorj. Cinci blocuri din Targu Jiu au rămas fara acoperisuri, in doar 15 minute, mai multi copaci au fost doborati, iar cateva magazine au fost avariate de obiectele aduse de vant.

La Mioveni, judetul Arges, trei sferturi din oras a ramas fara curent electric, iar acoperisul unui bloc a fost smuls si purtat de vant pe o distanta de 50 de metri, pana a cazut pe o benzinarie.

In Tagoviste, judetul Dambovita, mai multe cartiere au ramas fara curent electric, iar un magazin a fost cuprins de flacari din cauza unui fulger.

O situatie ingrijoratoare se inregistreaza si la Braila. Acolo vantul, care a batut cu peste o suta de kilometri la ora, a doborand zeci de arbori.

De asemenea, mai multe drumuri nationale si europene au fost blocate, din cauza copacilor cazuti: Drumul Național 72 Targoviste - Gaesti si Drumul European 577 dintre localitatile Baraganu - Insuratei, iar localitatea Insuratei (Buzau) a ramas fara curent electric.