Social 27 Iunie 2007 01:22
Din vara aceasta, pompierii din Capitala si din mai toate orasele aglomerate ale tarii vor renunta la tulumbele din dotare, in favoarea unor masinute putin mai mari decat cele de jucarie. Polaris Firexpress este numele noii generatii de masini de interventie cu care se va actiona la incendii.
Desi pare greu de crezut, un astfel de ATV Polaris, echipat special, poate face aceeasi treaba ca si clasicele tulumbe. Are insa avantajul mobilitatii si al accesului in locuri greu accesibile. Lansat ieri pe piata romaneasca, Firexpress este unicul model din lume de ATV care poate interveni rapid la stingerea unor incendii de amploare, fie ele in aglomeratii urbane sau incendii de padure. Masinuta-minune a trecut si o proba practica. Mai multi pompieri au dat foc unui autovehicul in stare de functionare, care a fost apoi stins cu ajutorul ATV-ului in nici cinci minute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.