Social 26 Iunie 2007 01:54
Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) deschide pe 3 iulie expozitia "Comunismul in Romania 1945-1989", ce isi propune sa prezinte sovietizarea Romaniei, partidul-stat, represiunea si rezistenta si alte aspecte definitorii ale regimului comunist, informeaza muzeul.

MNIR a mai gazduit in iarna o expozitie pe acest subiect, "Epoca de Aur. intre propaganda si realitate", vernisata chiar pe 26 ianuarie, ziua de nastere a lui Nicolae Ceausescu. in primele doua zile de la vernisaj, s-au inregistrat peste o mie de vizitatori.

Noua expozitie este organizata tematic si abordeaza teme ca exilul romanesc, economia in timpul regimului, politica externa, cultul personalitatii, Revolutia din 1989.

Expozitia va fi deschisa pana la sfarsitul lunii septembrie, dupa care va fi itinerata, pentru inceput la Muzeul Olteniei din Craiova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.