Social 26 Iunie 2007 01:45
Festivalul Cerbul de Aur nu va avea loc la Brasov nici in 2007 pentru ca nu mai exista timpul necesar organizarii evenimentului muzical international, dupa cum a declarat ieri primarul Brasovului, George Scripcaru.

Potrivit primarului, festivalul a fost intirziat din cauza faptului ca principalul organizator, Societatea Romana de Televiziune (SRTv), nu a raspuns solicitarilor oficialilor de la Brasov. "Am facut toate demersurile necesare, dar ne-am lovit de motivatia ca nu exista sefi in structurile televiziunii", a spus Scripcaru. "Chiar daca noua conducere va aproba desfasurarea festivalului, nu mai exista timp pentru publicitatea necesara si pentru organizarea evenimentului". Un nou presedinte director general al SRTv a fost avizat ieri de comisiile de cultura ale Parlamentului, in persoana lui Alexandru Sassu, iar camerele reunite urmeaza sa voteze miine asupra numirii sale in functie. Fostul presedinte, Tudor Giurgiu, a demisionat pe 2 iunie.

Primarul Brasovului a explicat ca, de la inceputul anului, a trimis patru solicitari in scris in care cerea SRTv lamuriri in privinta organizarii festivalului la Brasov. I s-a raspuns la ultima cerere, in mai, cind a fost anuntat doar ca festivalul este prevazut in buget si ca se va desfasura in august si nu a mai primit, ulterior, alte detalii. La rindul sau, deputatul Constantin Nita, liderul PSD Brasov, a promis, la finele saptaminii trecute, ca social-democratii se vor ocupa de organizarea festivalului in 2008, insa a tinut sa remarce ca nu s-au facut destule demersuri pentru organizarea acestui eveniment in decursul anului 2007. Festivalul, ce se desfasoara din 1968 la Brasov, nu a avut loc nici anul trecut, din cauza unor probleme financiare ale SRTv, institutie ce era implicata la momentul respectiv in organizarea manifestarilor pentru celebrarea a 50 de ani de existenta. In aceste conditii, sunt sanse foarte mari ca nici anul acesta sa nu se organizeze multasteptatul festival “Cerbul de Aur”.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.