Social 26 Iunie 2007 01:32
Mai multe subiecte la examenul de bacalaureat au fost modificate dupa publicare, din cauza greselilor. Autorii subiectelor au avut insa timp sa obtina profit din vinzarea rezolvarilor.
Desi, in mod oficial, asupra subiectelor pentru examenul de bacalaureat publicate pe Internet nu s-a mai intervenit din februarie, altceva reiese din datele inscrise in proprietatile fisierelor de pe site-ul www.subiecte2007.ro. Astfel, la disciplina limba romana, 96 dintre cele o suta de subiecte apar ca fiind modificate pe 17 mai 2007, in timp ce patru au fost modificate pe 18 iunie, adica in urma cu o saptamina. La matematica, toate cele o suta de subiecte apar ca fiind modificate pe 18 iunie, in timp ce fisierul care contine modificarile aduse oficial, printr-o erata, nu a mai fost modificat din 22 februarie. Situatia e similara si pentru subiectele de la istorie, geografie sau fizica. Directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE), Cristian Mirescu, a refuzat doua zile la rind sa spuna cite subiecte au fost modificate.

Florin Ionita, unul dintre autorii subiectelor de la limba si literatura romana, spune ca el nu a fost chemat de Serviciul National de Evaluare si Examinare sa faca corecturi la variantele de pe Internet. „Din 15 februarie nu am mai schimbat nici o virgula la variantele de pe site. Probabil s-au mai facut mici corecturi, dar eu nu am fost solicitat de SNEE sa ma ocup de asa ceva“, a spus profesorul Florin Ionita.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.