Sandu a adaugat ca seceta se va accentua in perioada iulie -august si "va deveni catastrofala in luna septembrie", citeaza NewsIn.

"In iulie si august vom avea parte de ploi de tip furtuni violente, iar precipitatiile vor fi scazute exact in zonele unde deja este seceta. In luna septembrie situatia va fi catastrofala in sud, sud-est, est si vest, fiind cea mai grava seceta existenta in Romania", a mai aratat directorul ANM.

Potrivit datelor prezentate saptamana trecuta de reprezentantii ANM, rezerva de umiditate din cea mai mare parte a teritoriului tarii - in zona de nord-vest si de centru - se situeaza la nivel moderat, in timp ce in partea de sud, sud-est si est se manifesta deja fenomenul de seceta pedologica extrema.

Astfel, judetele care se confrunta cu cea mai scazuta rezerva de umiditate sunt Iasi, Vaslui, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Giurgiu si Olt.

De asemenea, seceta pedologica puternica se manifesta in partea central-estica a tarii si, local, in nord. Judetele afectate de seceta la acest nivel sunt Dolj, Arges - partea de sud, Dambovita, Prahova, Brasov, Vrancea, Neamt, Bistrita-Nasaud si Satu Mare.