Foarte multi tineri au luat cu asalt, in noaptea de 22-23 iunie, cele 10 institute straine din Bucuresti.Noaptea Institutelor Culturale a fost un mix de filme clasice, benzi desenate celebre sau petreceri tehno.
O singura zi a despartit noaptea Institutelor Culturale bucurestene de Noaptea de Sanziene. Totusi tinerii bucuresteni au ales sa raspunda in numar mare invitatiei celor zece centre culturale participante. Avand ca initiator Centrul Cultural al Republicii Maghiare si stimulati de succesul Noptii Albe a Muzeelor, organizatorii au ales totusi o noapte cu semnificatie speciala, adica noaptea cea mai scurta a anului din punct de vedere astronomic. Prima editie a Noptii Institutelor Culturale din Bucuresti s-a dovedit un surprinzator succes. Putem spune ca tinerii s-au imbulzit sa calce pragul catorva din centre (10-2) -
Institutul Polonez a fost gazduit de Centrul Cultural Maghiar, iar Delegatia Wallonie-Bruxelles de ICR -, sedii de centre culturale, pentru a profita de ofertele culturale si artistice speciale. Asa cum se exprima una dintre tinerele prezente la ICR, unde s-au deschis manifestarile, "poate in felul acesta mai uita tinerii de baruri si discoteci" si au prilejul sa savureze si o actiune artistica de calitate.

Succesul actiunii a fost dat atat de buna promovare anterioara - sa nu uitam nici orizontul de asteptare creat de cele doua Nopti Albe ale Muzeelor de pana acum si de recenta Noapte Alba a Galeriilor de Arta -, cat si de mijloacele specifice prin care fiecare institut in parte a stiut sa-si atraga publicul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.