Scriitorul Philip O Ceallaigh face "insemnari dintr-un bordel turcesc".

Din traiul intr-un bloc apatic de garsoniere din Bucuresti, unde diminetile-s zgomotoase, tevile se sparg din senin si te ploua in casa, scriitorului Philip O Ceallaigh (n.r. - ortografiat exact asa) i-a iesit o carte de debut, cu povestiri care i-au extaziat pe criticii irlandezi si britanici.

"Insemnari dintr-un bordel turcesc", aparuta acum un an la Editura Penguin si recent la Polirom, a impresionat in special prin "forta imaginativa".

Ceea ce pentru anglo-saxoni a fost luat drept fictiune, pentru romani e realitatea in stare pura. "Cred ca au fost surprinsi ca am descris intamplari destul de socante de aici, ca am fost prea dur.

Romanii sunt deja familiarizati cu imaginile astea si nu li se pare nimic exagerat, de aceea cauta in carte umorul de situatie, stilul, altceva", spune O Ceallaigh intr-o romana stapanita aproape perfect si invatata din mers.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.