O victorie internationala a pianisticii romanesti impune atentiei lumii muzicale numele Luizei Borac, absolventa a Universitatii Nationale din Bucuresti.
In 2006 artista, stabilita la Hamburg, a realizat la casa de discuri "Avie" doua CD-uri cuprinzand sonatele enesciene si alte lucrari pentru pian. Impresia buna a lansarii acestor discuri a impulsionat atentia organizatorilor din sistemul premiilor anuale BBC Londra. Pianista romanca, originara din Ramnicu Valcea, a primit distinctia in cadrul unei fastuoase ceremonii organizate pe puntea unui vas de croaziera ancorat la cheiul Tamisei, ceremonie la care asistau membri juriilor si staff-ul BBC.

O victorie internationala a pianisticii romanesti impune atentiei lumii muzicale numele Luizei Borac, absolventa a Universitatii Nationale din Bucuresti la clasa de maiestrie a profesorului Gabriel Amiras. In perimetrul anului 2006 artista, stabilita la Hamburg, a realizat la casa de discuri "Avie" doua CD-uri cuprinzand sonatele enesciene si alte lucrari pentru pian. Impresia buna a lansarii acestor discuri a impulsionat atentia organizatorilor din sistemul premiilor anuale BBC Londra. Dintr-un numar foarte mare de inregistrari ale anului trecut, au fost selectionate de juriul de specialitate doar trei, printre care se afla si cea a Luizei Borac. In cadrul site-ului oficial al BBC, discurile erau in paralel prezentate publicului invitat sa voteze pe internet in favoarea uneia dintre realizari. La inceputul lunii martie, depasindu-se aceasta etapa, artista a fost deja instiintata ca optiunile melomanilor concorda cu cele ale juriului de specialitate. Astfel, in urmatoarea perioada, intregul palmares oficial pentru premiile BBC pe anul 2006 a fost dat publicitatii. Pianista romanca Luiza Borac, originara din Ramnicu Valcea, a primit distinctia in cadrul unei fastuoase ceremonii organizate pe puntea unui vas de croaziera ancorat la cheiul Tamisei, ceremonie la care asistau membri juriilor, staff-ul BBC, premiantii diferitelor sectiuni, presa muzicala, oficialitati. De mentionat ca printre laureatii acestei editii, numele Luizei Borac se aliniaza unor celebritati precum dirijorul Sir Colin Davis si London Symphony Orchestra, dirijorul Mariss Jansons si orchestra Concertgebouw din Amsterdam. In lunile urmatoare, Luiza Borac se reintalneste, pe traseele turneelor sale, si cu publicul romanesc la Cluj, Brasov si Bucuresti in cadrul editiei din acest an al Festivalului international "George Enescu".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.