Anuntata cu surle si trambite, prima editie romaneasca a CokeLive a debutat, vineri, pe scena mare de pe insula Lacul Morii. Nu au lipsit scandalurile, bataile din public sau agresiunile agentilor de paza fata de jurnalisti si fotografi.

Anuntata cu surle si trambite, prima editie romaneasca de CokeLive a debutat, vineri seara, pe scena mare de pe insula Lacul Morii. Evenimentul nu s-a prezentat nici pe departe asa cum se astepta lumea. Nu au lipsit scandalurile, bataile din public sau agresiunile agentilor de paza fata de jurnalisti si fotografi.

La inceputul recitalului fetelor de la Pussycat Dolls, din prima seara a evenimentului, cativa cameramani au fost bruscati de o mana de spectatori ce nu le puteau zari buricul fetelor. Incidentele de acest fel sunt inevitabile in Romania, la astfel de manifestari. Una dintre strategiile de marketing a fost si aceea de a nu permite accesul publicului, in perimetrul festivalului, cu brichete. Explicatia puerila a organizatorilor (Coca Cola si Events) a fost ca, pentru a evita eventualele neplaceri, publicul nu are voie cu nici un fel de obiect contondent.

Dupa ce toata lumea se intreba cum o sa-si aprinda tigarile, am aflat, nu la mult timp dupa ce am intrat, ca la doua pachete de tigari cumparate (o singura marca a fost pusa la vanzare), de la tonetele amplasate pe insula, se primea gratuit o bricheta. Oare acestea erau mai putin contondente?

La intrare, se stransese o punga intreaga cu tot felul de obiecte - de la piepteni la curele - puse laolalta, si nu in pachetele separate. Astfel, la finalul spectacolului, fiecare putea lua ce ii placea mai mult din gramada.

Fotografi acreditati, imbranciti si adusi la capatul rabdarii
Nici in a doua seara a festivalului nu au lipsit incidentele. Agentii de paza, care au asigurat ordinea pe tot parcursul evenimentului, au fost nevoiti sa intervina in nenumarate randuri, din cauza scandalurilor si batailor iscate intre spectatori. Dar problemele nu s-au oprit aici. Fotografii acreditati nu si-au putut face meseria, din cauza ca organizatorii au decis, in ultimul moment, ca numai cativa sa poata veni in fata scenei sa faca, timp de trei minute, fotografii celor de la The Prodigy. Motivul - nu toti aveau aparate profesionale. Problema? Multi dintre cei care au ramas pe dinafara erau detinatori a unor astfel de camere foto.

Desi majoritatea spectatorilor erau cu aparatele la vedere si fotografiau tot timpul, jurnalistii erau vanati peste tot si li se interzicea sa fotografieze. Asadar, multi dintre acestia au ajuns la capatul rabdarii, renuntand la acreditarile obtinute, aruncandu-le in fata organizatorilor impreuna cu toate adevarurile meritate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.