In zilele urmatoare, temperaturile nu vor cobori nici macar noaptea sub 20 de grade Celsius

Temperaturile ridicate se vor mentine si saptamana viitoare, potrivit unei noi avertizari cu cod galben, transmisa, ieri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANMH).

Potrivit ANMH, luni (astazi - n.r.) si marti vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cu temperaturi cuprinse intre 35 si 38 de grade Celsius. Astazi vor fi afectate de canicula in special sudul Crisanei, Banatul, Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei. Potrivit aceleiasi avertizari, temperaturile ridicate vor afecta, marti, Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei, precum si sudul Transilvaniei. In aceleasi regiuni, indicele, temperatura - umezeala va depasi pragul critic de 80, iar starea de disconfort termic se va mentine si noaptea, cand in sud-vestul si sudul tarii temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade.

Morti de caldura

De martea trecuta pana vineri, canicula a ucis 22 de persoane, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Bucuresti, potrivit raportarilor trimise Ministerului Sanatatii de catre autoritatile de sanatate publica.

Pana joi, au murit din cauza caniculei 19 persoane, alte trei decese fiind inregistrate vineri (doua cazuri in Arad si unul in Calarasi). 14 decese au fost in Capitala, patru la Braila, doua la Arad si doua in Calarasi. In intervalul 22 iunie, ora 15.00-23 iunie, ora 19.00, s-au mai inegistrat doua decese - in judetul Arad si in judetul Vrancea, iar ieri, la pranz, Serviciul de Ambulanta Bucuresti a raportat inca un deces cauzat de temperaturile ridicate


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.