Din anul universitar urmator, studentii vor avea posibilitatea de a urma anumite cursuri nu doar la universitatea la care au intrat, dar si la altele, in functie de preferinte. Ministrul Educatiei a schimbat sistemul de credite transferabile care permite tinerilor sa aleaga cursul considerat cel mai bun.

"Daca un student afla ca o alta facultate sau o alta universitate are un curs mai bun la o materie care este inclusa si in programa facultatii pe care o urmeaza el, atunci poate frecventa acel curs urmind ca facultatea sa fie obligata sa recunoasca nota de la cursul urmat. Astfel, studentilor li se da libertatea de a alege cursul cel mai bine tinut", spune ministrul Educatiei, Mircea Miclea. Ieri, acesta a semnat un ordin prin care reglementeaza sistemul de credite transferabile care va da mai multa libertate de miscare studentilor. Din toamna acestui an, universitatile sint obligate sa introduca sistemul de credite transferabile. Totodata, vor fi nevoite sa elaboreze un ghid de studii care sa cuprinda pentru fiecare facultate in parte cursurile, numarul de credite pentru fiecare curs, dar si modul in care se face notarea sau care este bibliografia cursului.

Pentru fiecare an de studiu, studentii trebuie sa acumuleze 60 de credite transferabile, fiecare materie avind alocat un numar de credite in functie de importanta ei. Cu ajutorul creditelor, studentii se pot transfera de la o universitate la alta sau pot pleca sa studieze in strainatate. Ministrul Mircea Miclea sustine ca aceste credite ii vor ajuta pe studenti sa se angajeze mult mai usor dupa ce termina facultatea. "Angajatorul se poate uita pe foaia matricola, iar in dreptul fiecarui curs va fi trecut si numarul de credite, el isi va da seama ce importanta a avut o anumita materie care il intereseaza pentru locul de munca respectiv", mai spune Mircea Miclea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.