Edilii prefera montarea de borduri de calitate proasta pe motiv ca sunt mai ieftine.

Chiar daca cele din granit dureaza si peste 100 de ani, sunt instalate doar pe cateva strazi.

Bordurile din granit au o rezistenta deosebita in timp si ajung sa depaseasca 100 de ani, in timp ce multe dintre cele din beton se strica dupa trei ani. Cu toate acestea, edilii prefera sa foloseasca in proportie de 90% bordurile din beton, pe care le tot schimba de ani buni. Astfel, banii bucurestenilor sunt tocati pe borduri
putin rezistente, care, dupa cativa ani, ar trebui inlocuite. Banii se duc in conturile firmelor de constructii care prospera, in timp ce bucurestenii privesc cum taxele si impozitele platite de ei se duc pe apa sambetei.

Edilii au gasit repede o justificare: bordurile din granit sunt mai scumpe decat cele din beton si astfel se fac economii din banii de la buget. Ei uita insa ca bordurile care se strica vor trebui inlocuite si, in timp, lucrarile ajung sa coste mai mult decat daca s-ar instala de la bun inceput unele rezistente.

De peste 30 de ori mai rezistente

Rezistenta deosebita a bordurilor de granit este recunoscuta si de edili. Directorul Administratiei Domeniului Public Sector 1, Marius Ambrozie, a precizat ca cele din granit rezista de la 50 la peste 100 de ani, iar cele din beton sunt garantate timp de trei ani si uneori nu rezista nici atat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.