Nu va simtiti vinovati ca dormiti putin la amiaza. Va faceti un mare bine! Siesta aceasta nu numai ca va relaxeaza, dar reduce considerabil riscul de a mai avea un atac de cord sau alte boli de inima

Un studiu realizat de scoala de Sanatate Publica de la Harvard si Universitatea de Medicina din Atena au studiat efectele siestei de dupa-masa pe un esantion de 23.681 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 86 ani, pe o perioada de sase ani, a avut rezultate spectaculoase.

Cei care au dormit de trei ori pe saptamana, aproximativ 30 de minute sau mai mult, si-au redus riscul de a face infarct cu 37 la suta. insa cu adevarat extraordinar a fost efectul unui somn de 30 de minute, zilnic, la barbati. La acestia, riscul unui infarct sau a altor boli de inima s-a redus cu 64 la suta.

Conform oamenilor de stiinta, oamenii au o predispozitie biologica sa traga un pui de somn dupa masa de pranz. Ei recomanda insa ca somnul sa nu fie mai lung de o jumatate de ora deoarece trezitul va fi mult mai dificil si mai putin benefic decat unul scurt, de 20-30 de minute. Cercetatorii recomanda, insa ramane totusi o problema. Cine are timp sa traga un somn, mai ales in timpul zilei?


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.