Comisia Europeana a transmis Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) unele observatii la taxa de prima inmatriculare auto, in care a solicitat sa includa in calculul taxei observatia potrivit careia sunt considerate masini second-hand autoturismele mai vechi de o luna.

Comisia Europeana a solicitat insa ca MEF sa ia in considerare faptul ca din prima luna de folosire, o masina este considerata second hand.

"In acceptiunea noastra, masinile deveneau second-hand dupa trei luni; ei au solicitat ca deprecierea masinii sa inceapa dupa prima luna, solicitare pe care am acceptat-o", a aratat Vosganian.

Varujan Vosganian a mentionat ca, la inceputul saptamanii viitoare, va trimite la Bruxelles o echipa de experti care va continua discutiile pe marginea taxei auto. Acesta a precizat ca cea mai mare parte din neconcordantele dintre autoritatile romane si cele de la Bruxelles in privinta taxei auto "au iesit din sfera litigioasa".

Grila orientativa propusa de Ministerul Economiei si Finantelor in luna aprilie pentru taxa auto prevede reducerea la jumatate a taxei pentru masinile non-euro vechi de 20 de ani, cu o capacitate de 1.600 cmc, in timp ce pentru un autoturism de 3001 cmc, vechi de 15-16 ani, taxa se reduce cu mai mult de trei ori. Pe de alta parte, taxa ramane neschimbata pentru autoturismele noi, Euro 4, cu capacitati cuprinse intre 1400 - 3000 cmc nou.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.