Un singur colectionar poate controla piata de arta contemporana britanica cumparind toate lucrarile unor artisti si crescindu-le cota.
Visul oricarui artist contemporan este sa fie descoperit de un mare colectionar de arta care sa aiba o privire de perspectiva asupra lucrarilor sale si sa le achizitioneze in masa, in speranta ca ii va creste foarte mult cota, direct proportional cu pretul lucrarilor. Din pacate, colectionarii din Romania nu au acest tip de atitudine, privind cu reticenta artistii tineri si preferind sa achizitioneze piese ale unor artisti consacrati. Charles Saatchi este unul dintre cei mai importanti colectionari de arta contemporana din lume. Recent, colectionarul a achizitionat intreaga expozitie de absolvire a Royal Academy Schools a artistului britanic James Howard, de 26 de ani. Tinarul artist a aflat cu stupoare ca Saatchi a vrut toate printurile sale digitale reprezentind colaje de fotografii care aratau ca niste reclame de Internet tipice. Saatchi, un milionar al industriei de publicitate, a apreciat foarte mult trimiterile la cultura advertising ale artistului, in special cele la logoul Visa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.